To ίδρυμα D’entreprise Hermès έδωσε και φέτος τα ετήσια βραβεία του στο πλαίσιο του διαγωνισμού Prix Émile Hermès International Design Award 2011.
Από την ίδρυσή του το 2007 το Βραβείο Émile Hermès στηρίζει την καινοτομία και προωθεί τη δουλειά των ταλαντούχων νέων designers που βασίζονται στην αρχή της αειφορίας και στους νέους κανόνες της σύγχρονης πραγματικότητας που εξελίσσεται συνεχώς. Φέτος, το θέμα του διαγωνισμού ορίστηκε ως «to heat, me-heat, re-heat» αγγίζοντας το πολύ επίκαιρο θέμα της διαχείρισης της ενέργειας.
Σχεδιαστές, αρχιτέκτονες, industrial designers από όλο τον κόσμο παρουσίασαν τα πιο πρωτοποριακά και ταυτόχρονα χρηστικά αντικείμενά τους και δυσκόλεψαν αρκετά την επιτροπή που απαρτιζόταν από σημαντικές προσωπικότητες όπως ο διάσημος αρχιτέκτονας Toyo Ito και ο καλλιτεχνικός διευθυντής του οίκου και πρόεδρος του Ιδρύματος Hermès, Pierre-Alexis Dumas.
Οι νικητές ανακοινώθηκαν στις 18 Οκτωβρίου από τον πρόεδρο της επιτροπής, Toyo Ito (αρχιτέκτονα) και τον Pierre-Alexis Dumas (Πρόεδρο του Fondation d’entreprise Hermès).
Το πρώτο βραβείο κέρδισαν οι: Arnaud le Cat, Esther Bacot και Luther Quenum από τη Γαλλία για το Shelved Cooking, μία low-energy μαγειρική εστία που ψήνει και βράζει όλων των ειδών τα κρέατα.
Το δεύτερο οι: Daniel Abendroth και Andreas Meinhardt από τη Γερμανία για το Η-Αgent, ένα είδος θερμοσυσσωρευτή που συγκεντρώνει τη θερμότητα από ένα χώρο, την αποθηκεύει και την αναδιανέμει στο περιβάλλον.
Το τρίτο βραβείο το πήρε o Jarl Fernaeus από τη Σουηδία για το Ecojoe Stove, έναν ξυλόφουρνο που δουλεύει με ανανεώσιμα στερεά καύσιμα και δεν ρυπαίνει το περιβάλλον.
Τα βραβεία αντιστοιχούσαν σε χρηματικό έπαθλο των 50.000, 25.000 και 15.000 αντίστοιχα. Στον διαγωνισμό συμμετείχαν 1460 δημιουργοί από 63 χώρες και η επιτροπή δήλωσε εντυπωσιασμένη από το επίπεδο και τη δημιουργικότητα πίσω από κάθε μία συμμετοχή.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου